Oedeemtherapie

Oedeemtherapie

Huid- en Oedeemtherapie Salland is gespecialiseerd in de behandeling van oedeem. Onze gecombineerde aanpak van verschillende behandelingen en therapieën, samen met de afstemming op uw persoonlijke situatie zorgt voor een zo optimaal mogelijk resultaat. En voor behoud van dat resultaat.

Wat is oedeemtherapie?

Oedeemtherapie is een verzamelnaam voor meerdere therapieën en behandelingen. Deze therapie is gericht op het verminderen van vocht (oedeem) en huidklachten met als doel:

  • verminderen van uw pijnklachten
  • bevorderen van uw bewegingsmogelijkheden.

Doordat het vocht vermindert, vermindert ook de druk in de weefsels. De huid voelt minder strak, kleding past weer prettiger, u kunt weer makkelijker bewegen en de pijn wordt minder of verdwijnt zelfs. Bijkomend voordeel van de afgenomen druk en minder vocht is dat wonden sneller genezen.

Hoe lang duurt de behandeling van oedeem?

Een intensieve start (met 2 tot 4 maal per week) geeft de beste resultaten. Daarna kan de behandelfrequentie langzaam omlaag. De totale behandelduur verschilt per persoon. Om de vooruitgang te kunnen bepalen, meten wij o.a. regelmatig de omvang van het oedeem.

Oedeemtherapie geheel of gedeeltelijk vergoed door zorgverzekeraar

Alle onderdelen van oedeemtherapie worden geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar, mits u een verwijzing van een huisarts of medisch specialist heeft. Let op; de eerste 20 behandelingen worden uit de aanvullende verzekering betaald. Vanaf de 21e behandeling wordt het vergoed uit de basisverzekering. Bij vergoeding uit de basisverzekering wordt eerst uw verplichte eigen risico aangesproken. Raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar of neem contact op met uw zorgverzekeraar voor informatie over vergoedingen.

Voor meer informatie: neem vrijblijvend contact met ons op.

Direct afspraak maken