Mammacare

Zorg bij – en na kanker

Als je de diagnose kanker krijgt staat je wereld op z’n kop. Er komt veel op je af en er zijn veel keuzes te maken. Onzekerheden overvallen je en je geeft je over aan de behandelingen die de artsen voorschrijven.

Na de operatie, chemo of  bestraling kunnen er klachten ontstaan. Het litteken kan klachten geven en na bestraling heeft de huid en het onderliggende weefsel tijd nodig om te herstellen. Om het nog maar niet te hebben over wat het allemaal met jouw mentaal doet. Het bestraalde gebied is warm, rood kan schilferen en voelt trekkerig. Na verloop van tijd kan het trekkende gevoel blijven, er kan vochtophoping (oedeem) ontstaan en mogelijk kan het weefsel harder worden waardoor bewegen moeilijk en pijnlijk kan zijn.

Onze zorg bij- en na kanker  is gericht op het verminderen van vocht (oedeem) en huidklachten met als doel:

  • verminderen van uw pijnklachten
  • verminderen van uw oedeemklachten
  • bevorderen van uw bewegingsmogelijkheden
  • mogelijk maken dat bestraling door kan gaan
  • bevorderen van de zelfredzaamheid
  • bevorderen van wondgenezing.

Doordat vocht vermindert, vermindert ook de druk in de weefsels. De huid voelt minder strak, u kunt weer makkelijker bewegen en de pijn wordt minder of verdwijnt zelfs.

Waarom (na)zorg kanker?

Zijn er klachten aarzel niet om dit aan te geven en hulp te vragen. Hoe eerder behandeld des te minder de klachten kunnen worden. Zowel op lichamelijk als op psychisch gebied! Door onze ervaring en gecombineerde aanpak van verschillende behandelingen en therapieën, samen met de afstemming op uw persoonlijke situatie zorgt voor een zo optimaal mogelijk resultaat. En voor behoud van dat resultaat.

Multidisciplinair

Wij zijn samenwerkingen aangegaan met verschillende zorgverleners waaronder (oncologie)-fysiotherapie, ergotherapie, psychologie en nog veel meer. Dit om optimale zorg te leveren en zo snel mogelijk weer het leven op te pakken. Kijk ook op onze site; www.hetopbouwhuis.nl

Oedeemtherapie geheel of gedeeltelijk vergoed door zorgverzekeraar

Alle onderdelen van oedeemtherapie worden geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar, mits u een verwijzing van een huisarts of medisch specialist heeft. Let op; de eerste 20 behandelingen worden uit de aanvullende verzekering betaald. Dit kan dus ‘hetzelfde potje’ als de fysiotherapie zijn. Vanaf de 21e behandeling wordt het vergoed uit de basisverzekering. Bij vergoeding uit de basisverzekering wordt eerst uw verplichte eigen risico aangesproken. Raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar of neem contact op met uw zorgverzekeraar voor informatie over vergoedingen. Er zijn tegenwoordig heel veel zorgverzekeraars met heel veel verschillende polissen: komt u er niet uit? Bel gerust!

Voor meer informatie: neem vrijblijvend contact met ons op.

Direct afspraak maken