Manuele lymfdrainage

Huidtherapie bij chirurgische ingrepen

Huidtherapie vóór en/of na een (cosmetische) ingreep draagt bij aan een zo optimaal mogelijk behandelresultaat. Vaak gaat het hierbij om het afvoeren van vocht door een manuele lymfdrainage en/of endermologie. Informeer bij uw arts of huidtherapie voor of na de chirurgische ingreep wenselijk is.

Huidtherapie vóór een ingreep

De huidtherapeut behandelt het gebied waar de ingreep gaat plaatsvinden om ervoor te zorgen dat de stofwisseling optimaal verloopt. Dit bevordert een optimaal behandelresultaat.

Huidtherapie na een ingreep

Huidtherapie na een ingreep is gericht op het versnellen van het wondgenezingsproces en op het verminderen van de pijn. Dit heeft een positief effect op het behandelresultaat.

Afstemmen behandelingen

Adviseert uw arts om huidtherapie toe te passen? Neem dan tijdig contact met ons op zodat we de behandeling zo goed mogelijk op uw ingreep kunnen afstemmen.

Huidtherapie zorg veelal vergoed door zorgverzekeraars

Huidtherapie bij chirurgische ingrepen wordt veelal door de zorgverzekeraar vergoed. Raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar of neem contact op met uw zorgverzekeraar voor informatie over vergoedingen.

Voor meer informatie: neem vrijblijvend contact met ons op.

Direct afspraak maken