Aanmeten therapeutische elastische kousen

Aanmeten therapeutische elastische kousen

Een therapeutisch elastische kous zorgt ervoor dat als het overtollige vocht eenmaal uit uw ledematen is (door bijvoorbeeld zwachtelen), het ook wegblijft. Het is essentieel voor het behoud van het behaalde resultaat. Daarom moet de therapeutisch elastische kous in principe levenslang gebruikt worden.

Helaas zijn wij door vergoedingen genoodzaakt om per 1 januari 2021 te stoppen met het aanmeten van therapeutisch elastische kousen.

Verschillende soorten

Therapeutisch elastische arm- en beenkousen zijn, afhankelijk van de indicatie, leverbaar in verschillende soorten, kleuren en diktes. De therapeutisch elastische kousen zijn onderdeel van de oedeemtherapie.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Afhankelijk van de zorgverzekeraar worden vaak 2 therapeutische elastische kousen per ledemaat per 12 maanden vergoed. Raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar of neem contact op met uw zorgverzekeraar voor informatie over vergoedingen.

Aan- en uittrekhulp

Om de therapeutische elastische kousen makkelijker aan- en uit te trekken is de aan- of uittrekhulp ontworpen. Aan- en uittrekhulpen worden niet door alle zorgverzekeraars vergoed. Raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar of neem contact op met uw zorgverzekeraar voor informatie over vergoedingen.

Voor meer informatie: neem vrijblijvend contact met ons op.

Direct afspraak maken