Mammacare

‘Ik was er niet op voorbereid’

Het hebben van borstkanker is op allerlei manieren vreselijk. Daar kwam ik al snel achter na de operatie en de behandelingen met chemotherapie. Ik ben een borst kwijtgeraakt en ook verloor ik mijn haar door de chemo. Dat kon ik gelukkig verbergen door een haarwerk, maar wat ik niet kon verbergen, was mijn opgezwollen arm door lymfoedeem…

Verschrikkelijk vond ik het, al dat vocht in mijn arm. Het zag er niet mooi uit en mijn arm deed pijn als ik die bewoog. Van het ziekenhuis kreeg ik het advies om me aan te melden voor oedeemtherapie, en heb een afspraak gemaakt bij Huid- en oedeemtherapie Salland. Daar zijn ze gespecialiseerd in dit soort vochtophopingen. Bij mij hebben ze het vocht aangepakt door mijn arm te masseren en in te zwachtelen.

We zijn nu een tijdje verder en het vocht is duidelijk verminderd en mijn arm is dunner geworden.

Angelique uit Zwolle

Er is wat aan te doen

Bij lymfoedeem wordt het vocht niet goed afgevoerd en ontstaat er een ongewenste ophoping van vocht, ofwel oedeem. Lymfoedeem kan zeer hinderlijk zijn en gaat niet vanzelf weer weg. Gelukkig is er wel wat aan te doen. Huid- en oedeemtherapie Salland is gespecialiseerd in de behandeling van lymfoedeem, veneus oedeem en lipoedeem / lipolymfoedeem.

Lymfoedeem kan aangeboren zijn, maar ook ontstaan na een operatie, chemotherapie en/of bestraling zoals bij borstkanker, huidkanker of prostaatkanker. De lymfeklieren en lymfevaten raken beschadigd of worden verwijderd, waardoor de afvoer van lymfevocht stagneert.

Wil je nog meer informatie? Maak een afspraak en kom nog meer te weten!

Bel met 038-422 21 78 of mail info@huidenoedeemtherapie.nl

Deel dit bericht
This entry was posted in Blog.

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *