Acne

Acne

Roodheid, puistjes en pukkels: acne is een van de meest voorkomende huidaandoeningen bij mensen. Acne komt in vele vormen voor en wordt vaak op basis van het aantal puistjes, pukkels, verspreiding en littekens beoordeeld als mild, matig of ernstig. Gelukkig zijn de meeste vormen van acne tegenwoordig goed te behandelen.

Hoe ontstaat acne?

Acne ontstaat door een verhoogde talgproductie en een snellere verhoorning van de bovenste huidcellen. Samen zorgt dit voor een afsluiting van de talgklier. Hierdoor hebben bacteri├źn de kans om zich te vermeerderen waardoor ontstekingen (puistjes) ontstaan. Acne komt vooral voor op plekken met veel talgklieren: het gezicht, de schouders, de borst en het bovenste gedeelte van de rug. Acne komt veel voor in de puberteit, maar ook volwassenen kunnen last hebben van deze vervelende huidaandoening. Bij volwassenen komt acne vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

Rol van hormonen, stress en eten

Acne kan verergeren onder invloed van hormonen, stress en eten. Zo is onlangs vastgesteld dat het eten van snelle suikers en melkproducten een negatieve invloed heeft op acne. Ook speelt erfelijkheid een rol. Door de grote invloed van deze factoren kan de felheid van acne wisselen, ondanks huidtherapie├źn.

Voor meer informatie: neem vrijblijvend contact met ons op.

Direct afspraak maken