Bescherm kinderen tegen de zon

Het voorjaar is in aantocht. Bescherm je huid (en van je kind) tegen de zon!

Een van de fijnste dingen van het voorjaar. Die eerste zonnestralen en de warmte van de zon na een koude en natte winter!

We gaan weer richting voorjaar en zomer, en dat betekent dat we de zon steeds vaker gaan zien. We kunnen weer meer naar buiten, de terrasjes opzoeken en in de zomer naar het strand. Als gezin er samen op uit! Maar denk dan aan je huid; niet alleen aan jouw huid en die van je partner, maar zeker ook die van je baby en/of kind!

Voorkom huidkanker, gebruik zonnecrème

Tegenwoordig is er steeds meer aandacht voor de goede maar ook minder goede effecten van de zon. Veel zon op je huid maakt je huid sneller oud en geeft schade aan het bindweefsel en het DNA in de huidcellen. Met name dat laatste vergroot de kans op huidkanker. Een zeer veelvoorkomende vorm van kanker in Nederland. We weten inmiddels allemaal dat je huid insmeren met een antizonnebrandcrème in de zon heel verstandig is. Dit legt een laagje op je huid waardoor UV straling niet door de huid kan dringen. Zeker in de zomer zijn we ons hier van bewust maar juist in het voorjaar wanneer jouw huid en die van je kind na de winter nog niks gewend is moet je opletten. Denk op zulke dagen, als je naar buiten gaat en geniet van die eerste zonnestralen, aan die zonnecrème. Met name de lichte huidtypes kunnen dan erg snel verbranden en met verbranding van je huid raakt de huid beschadigd.

Babyhuid gevoelig voor zon

Met name de babyhuid is erg gevoelig voor de zon. Een babyhuid is nog goed niet in staat om pigment aan te maken. Pigment geeft een bruine kleur maar is eigenlijk een natuurlijk beschermingsmechanisme van je eigen huid. Een baby en kinderen onder de vier jaar verbranden daarom gemakkelijk en snel. Een baby stel je liever niet bloot aan de zon en jonge kinderen zo min mogelijk en altijd ingesmeerd met een antizonnebrandcrème. Hou er ook rekening mee dat een baby en jonge kinderen ook in de schaduw of achter glas kunnen verbranden.

Hoe bescherm je, je kind dan het best tegen de zon?

Je kan voor je kind het best een product kiezen speciaal gericht op kinderen of een product zonder parfum met een spf van minimaal 30. Let wel; door een hoge factor te smeren ben jij of je kind niet langer beschermd in de zon. Smeer daarom je kind om de twee tot drie uur in en direct wanneer ze in het water zijn geweest. Wist je dat een hoeveelheid op een theelepel alleen al voor je gezicht nodig is? Daarnaast houdt je, je kinderen zoveel mogelijk uit de zon tussen 12.00 en 15.00 uur en zorg je voor beschermende kleding. Zeker een zonneklep of hoedje mag niet ontbreken.

Maar bovenal geniet van de zon!

Wil je meer weten of zoek je een geschikte zonnecrème? Neem gerust contact op!

Deel dit bericht
This entry was posted in Blog.

Een bericht schrijven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *